Έρευνες για την οριστική θεραπεία του διαβήτη με μοσχεύματα από ζώα

Μια άλλη πτυχή της θεραπείας του σακχαρώδους διαβήτη είναι η δημιουργία τεχνητού παγκρέατος.

Το ήπιο κρύο συμβάλλει στη μείωση της παχυσαρκίας και του διαβήτη

Τόσο το πιο κρύο όσο και το πιο ζεστό περιβάλλον οδηγούν σε αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

Διαβήτης και υψηλό σάκχαρο αποτρέπουν την εκδήλωση εγκεφαλικού όγκου

Μια αναπάντεχη σχέση μεταξύ του σακχάρου και των εγκεφαλικών όγκων αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.

Διαβήτης τύπου Ι: Είναι ασφαλής η οδήγηση; – Ηλεκτρονική εφαρμογή απαντά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος.

Επιπλέον όφελος στους διαβητικούς με καρδιακή ανεπάρκεια από νέο φάρμακο

Νέα ανάλυση δείχνει ότι το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/ βαλσαρτάνης βελτιώνει τον γλυκαιμικό έλεγχο στους διαβητικούς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα όσπρια προστατεύουν από το διαβήτη

Τα όσπρια αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική ομάδα τροφίμων καιδρουν προστατευτικά ενάντια στην πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη.

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ μπορεί να “νικηθεί” μέσα σε 4 μήνες

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ μπορεί να αντιστραφεί με τη βοήθεια εντατικής ιατρικής θεραπείας, που συνδυάζει φάρμακα με δίαιτα και γυμναστική.

5 σημάδια γήρανσης, που μπορεί να οφείλονται σε διαβήτη

Είστε συχνά κουρασμένοι, διψασμένοι, πεινασμένοι, ή απλά κακοδιάθετοι; Μπορεί να έχετε διαβήτη και να μην το έχετε αντιληφθεί.

Διαβήτης και κλιματική αλλαγή – Σχέση αλληλεξάρτησης

Η μελέτη απλά αποκαλύπτει τη σύνδεση μεταξύ της αλλαγής κλίματος και του διαβήτη. Δεν δείχνει απαραίτητα ότι ο διαβήτης προκαλείται από την κλιματική αλλαγή

Το «κόλλημα» στην οθόνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στα παιδιά

H καθημερινή χρήση και παρακολούθηση κάποιας οθόνης για περισσότερες από τρεις ώρες σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά.

SugarFree.gr

Τo SugarFree δημιουργήθηκε το 2005 και είναι το πρώτο ελληνικό portal, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον σακχαρώδη διαβήτη και τους ανθρώπους που πάσχουν από την πάθηση αυτή.

Σκοπός του SugarFree είναι να προσφέρει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς επίσης και έναν χώρο (Forum), όπου οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κι όχι μόνο, θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να πουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ