Ο διαβήτης προκαλεί αλλαγές στο στοματικό μικροβίωμα

Μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι το στοματικό μικροβίωμα επηρεάζεται από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Όλο και λιγότερο ασκούνται οι νέοι – Οι επιπτώσεις της σωματικής...

Η απουσία άσκησης και σωματικής δραστηριότητας γενικά, αποτελεί βασική αιτία εμφάνισης σοβαρών παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Αλκοόλ & διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

Η επεισοδιακή κατανάλωση αλκοόλ, φαινόμενο γνωστό ως binge drinking, στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη για τις γυναίκες στο μέλλον.

Με πόση γυμναστική θα μειώσετε ζάχαρο, πίεση και χοληστερίνη

Λίγα λεπτά γυμναστικής είναι αρκετά για να προστατεύσετε την υγεία σας, οπότε το πιεσμένο πρόγραμμα δεν είναι δικαιολογία.

Η μέτρηση σακχάρου με τρύπημα του δαχτύλου δεν βοηθά τους διαβητικούς...

Η χρήση μετρητών που τρυπούν το δάχτυλο (finger-stick), δεν φαίνεται να βοηθά τους ασθενείς που δεν κάνουν χρήση ινσουλίνης.

Τα παχύσαρκα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από σακχαρώδη διαβήτη

Νέα μελέτη τονίζει τη σημασία της διατήρησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής από νεαρή ηλικία

Έρευνες για την οριστική θεραπεία του διαβήτη με μοσχεύματα από ζώα

Μια άλλη πτυχή της θεραπείας του σακχαρώδους διαβήτη είναι η δημιουργία τεχνητού παγκρέατος.

Το ήπιο κρύο συμβάλλει στη μείωση της παχυσαρκίας και του διαβήτη

Τόσο το πιο κρύο όσο και το πιο ζεστό περιβάλλον οδηγούν σε αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

Διαβήτης και υψηλό σάκχαρο αποτρέπουν την εκδήλωση εγκεφαλικού όγκου

Μια αναπάντεχη σχέση μεταξύ του σακχάρου και των εγκεφαλικών όγκων αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.

Διαβήτης τύπου Ι: Είναι ασφαλής η οδήγηση; – Ηλεκτρονική εφαρμογή απαντά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες τροχαίου ατυχήματος.

SugarFree.gr

Τo SugarFree δημιουργήθηκε το 2005 και είναι το πρώτο ελληνικό portal, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον σακχαρώδη διαβήτη και τους ανθρώπους που πάσχουν από την πάθηση αυτή.

Σκοπός του SugarFree είναι να προσφέρει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς επίσης και έναν χώρο (Forum), όπου οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κι όχι μόνο, θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να πουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
- Διαφήμιση -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ