Η λιγότερη ζάχαρη βελτιώνει γρήγορα την υγεία υπέρβαρων παιδιών και ενηλίκων

Η μείωση ή η αποφυγή της φρουκτόζης από τη διατροφή μπορεί να αποτρέψει την παχυσαρκία, την ηπατική νόσο και τον διαβήτη τύπου 2.

Πιο επιρρεπείς σε άνοια όσοι έχουν υπέρταση, διαβήτη ή είναι καπνιστές

Οι μεσήλικες με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως υπέρταση και διαβήτη ή είναι καπνιστές, εμφανίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχουν από άνοια.

Θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη – Νέο φάρμακο μειώνει την καρδιαγγειακή θνητότητα

Σημαντικές εξελίξεις για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη δρομολογεί νέο αντιδιαβητικό φάρμακο που μειώνει την καρδιαγγειακή θνητότητα.

Νέα γονιδιακή θεραπεία του διαβήτη δίνει υποσχέσεις για να αντικατασταθούν οι...

Βλαστικά κύτταρα του δέρματος τροποποιήθηκαν έτσι ώστε να περιέχουν ένα μεταλλαγμένο γονίδιο

Φάρμακο για τον διαβήτη ενδεχομένως να μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη...

Οι επιστήμονες έχουν τις πρώτες βάσιμες ελπίδες ότι θα είναι δυνατό να επιβραδύνουν ή και να σταματήσουν την εξέλιξη της έως σήμερα ανίατης νόσου Πάρκινσον.

Υποψίες επιστημόνων ότι ο διαβήτης μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν υποψίες, μετά από πειράματα σε ζώα, ότι ο διαβήτης μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο διαβήτης προκαλεί αλλαγές στο στοματικό μικροβίωμα

Μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι το στοματικό μικροβίωμα επηρεάζεται από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Όλο και λιγότερο ασκούνται οι νέοι – Οι επιπτώσεις της σωματικής...

Η απουσία άσκησης και σωματικής δραστηριότητας γενικά, αποτελεί βασική αιτία εμφάνισης σοβαρών παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Αλκοόλ & διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

Η επεισοδιακή κατανάλωση αλκοόλ, φαινόμενο γνωστό ως binge drinking, στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη για τις γυναίκες στο μέλλον.

Με πόση γυμναστική θα μειώσετε ζάχαρο, πίεση και χοληστερίνη

Λίγα λεπτά γυμναστικής είναι αρκετά για να προστατεύσετε την υγεία σας, οπότε το πιεσμένο πρόγραμμα δεν είναι δικαιολογία.

SugarFree.gr

Τo SugarFree δημιουργήθηκε το 2005 και είναι το πρώτο ελληνικό portal, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον σακχαρώδη διαβήτη και τους ανθρώπους που πάσχουν από την πάθηση αυτή.

Σκοπός του SugarFree είναι να προσφέρει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς επίσης και έναν χώρο (Forum), όπου οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κι όχι μόνο, θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να πουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
- Διαφήμιση -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ