Διαβήτης τύπου 2: Πέντε παράδοξα σημάδια που εμφανίζονται αρχικό στάδιο

Αρκετοί άνθρωποι που λαμβάνουν διάγνωση για διαβήτη τύπου 2 δεν εκδηλώνουν σε αρχικό στάδιο τα συμπτώματα-κλειδιά της πάθησης.

Παιδικός διαβήτης τύπου 2, ποια είναι τα συμπτώματα;

Ο διαβήτης τύπου 2 πιστευόταν πως δεν επηρέαζε τα παιδιά, πριν από χρόνια. Πλέον, όμως χιλιάδες παιδιών ζουν με αυτή την ασθένεια σε κάθε της μορφή.

Κατάθλιψη και διαβήτης αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας στη Γ’ ηλικία

Η κατάθλιψη και ο διαβήτης τύπου 2 σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-δανική επιστημονική έρευνα.

Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης Glargine 100U/ml και λιξισενατίδης

Η άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη για τον έτοιμο συνδυασμό ινσουλίνης glargine 100U/ml και λιξισενατίδης, ισχύει για τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατappολεμώ το Διαβήτη

Μια νέα εφαρμογή στη διάθεση των διαβητικών προκειμένου να προλάβουν επιπλοκές στην υγεία τους

Τι να προσέχετε στη διατροφή των γιορτών αν είστε διαβητικοί

Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στις κρυφές πηγές σακχάρων

Ασφαλές νέο φάρμακο κατά του διαβήτη τύπου 2

Επιβεβαίωση και ενίσχυση του προφίλ μακροχρόνιας ασφάλειας της σιταγλιπτίνης έδειξαν υπο- αναλύσεις σε διαφορετικές ομάδες ασθενών με ΣΔ 2.

Ακόμα και το παθητικό κάπνισμα είναι παράγοντας κινδύνου για διαβήτη τύπου 2

Το κάπνισμα είναι η υπ’ αριθμόν 1 αποτρέψιμη αιτία ασθενειών σε όλο τον κόσμο, ενώ προκαλεί εμμέσως τον θάνατο 6 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως.

Όλα για τον Διαβήτη: Σύμπραξη Sanofi και Verily Life Sciences για την διαχείριση της...

Την ίδρυση της Onduo, μιας κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της Sanofi και της Verily στον τομέα του σακχαρώδη διαβήτη, ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές Sanofi και Verily Life Sciences LLC, (πρώην Google Life Sciences), μια εταιρεία της Alphabet.

Πώς επηρεάζεται o διαβήτης στους άνδρες, από τη διάρκεια του ύπνου

Οι άνδρες που κοιμούνται είτε πολύ λίγο είτε πάρα πολύ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τύπου 2 διαβήτη.

SugarFree.gr

Τo SugarFree δημιουργήθηκε το 2005 και είναι το πρώτο ελληνικό portal, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον σακχαρώδη διαβήτη και τους ανθρώπους που πάσχουν από την πάθηση αυτή.

Σκοπός του SugarFree είναι να προσφέρει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς επίσης και έναν χώρο (Forum), όπου οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κι όχι μόνο, θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να πουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ