«Αποκρυπτογραφήθηκε» ο διαβήτης τύπου 1 σε κάθε ηλικία

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι αυτοάνοσος και αντιμετωπίζεται με δια βίου χορήγηση ινσουλίνης αφού το ίδιο το σώμα εξοντώνει τα β-κύτταρα του παγκρέατος.

Δοκιμάζεται ανοσοθεραπεία κατά του διαβήτη τύπου 1

Η ανοσοθεραπεία, που δοκιμάστηκε σε 27 ανθρώπους στη Βρετανία, επίσης έδειξε σημάδια επιβράδυνσης της νόσου.

Νέα μέθοδος διαχείρισης βάζει τέλος στις ενέσεις ινσουλίνης

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα μορφή γονιδιακής θεραπείας, η οποία συνδυάζει την ακριβή μέθοδο γενετικής τροποποίησης CRISPR με μοσχεύματα του δέρματος.

Μάθετε τι ειναι η κετοξέωση

Η κετοξέωση είναι μια συνήθη επιπλοκή κυρίως του ΣΔ1, του οποίου μπορεί να αποτελεί και την πρώτη του εκδήλωση. Σπανίως μπορεί να εκδηλωθεί και στο ΣΔ2.
Κάψουλα Ινσουλίνης

«Έξυπνη» κάψουλα ινσουλίνης για τον διαβήτη τύπου 1

"Έξυπνη" κάψουλα ινσουλίνης,θα “ταξιδεύει” μέσα στον οργανισμό, μέσα στο σώμα, απελευθερώντας ινσουλίνη, όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι υψηλά.

Καλύτερες ινσουλίνες για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αποτελέσματα μελέτης που σύγκρινε τη φαρμακοδυναμική της ινσουλίνης degludec με τη γλαργινική ινσουλίνη U300 σε άτομα με διαβήτη τύπου 1.

Πιο απειλητικός για τις γυναίκες ο διαβήτης τύπου 1

Οι γυναίκες με τύπου 1 διαβήτη διατρέχουν κατά 40% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με τους άντρες.

Βλαστοκύτταρα έσωσαν από ακρωτηριασμό το πόδι 47χρονης

Σώθηκε από τον ακρωτηριασμό το πόδι μιας 47χρονης γυναίκας, η οποία πάσχει από διαβήτη τύπου 1, με την εφαρμογή βλαστοκυττάρων.

Πιθανό το εμβόλιο για το διαβήτη τύπου 1 μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Πιθανή θεωρούν οι επιστήμονες τη δημιουργία εμβολίου για το διαβήτη τύπου 1, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τη Βρετανική Διαβητολογική Ένωση,...

Έκτακτο! Η κυβέρνηση τσακίζει ξανά τις ευπαθείς ομάδες!

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ τα άτομα με διαβήτη τύπου Ι θα πληρώνουν τα αναλώσιμα τους σε μετρητά και μετα θα τα...

SugarFree.gr

Τo SugarFree δημιουργήθηκε το 2005 και είναι το πρώτο ελληνικό portal, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον σακχαρώδη διαβήτη και τους ανθρώπους που πάσχουν από την πάθηση αυτή.

Σκοπός του SugarFree είναι να προσφέρει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς επίσης και έναν χώρο (Forum), όπου οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη κι όχι μόνο, θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να πουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
- Διαφήμιση -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ