Μελομακάρονα για διαβητικούς

Μια συνταγή για να χαρούν τις γιορτές και οι διαβητικοί και όχι μόνο… (πάντα με μέτρο)Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

300 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. ζαχαρίνη σκόνη (π.χ.canderel)
360 γρ. χυμό πορτοκάλι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλ. του γλυκού σόδα
2 κουταλ. του γλυκού μπέϊκιν μπάουντερ
660 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
καρύδι τριμμένο και κανέλλα για πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

20 γραμμ. ζαχαρίνη σκόνη (π.χ.canderel)
220 γραμμ. νερό

Εκτέλεση

[checklist]

  • Ρίχνουμε το λάδι, τη ζαχαρίνη, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε λίγο.
  • Ανακατεύουμε το baking και τη σόδα σε λίγο αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Βάζουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι λίγο, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται (μπορεί να μην χρειασθούν και τα 660 γρ.), ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη και να πλάθεται εύκολα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζαχαρίνη για περίπου μισή ώρα μέχρι να «δέσει». (Η ζαχαρίνη για να «δέσει» σε σιρόπι θέλει πολύ περισσότερο χρόνο από την κοινή ζάχαρη).
  • «Μελώνουμε» τα μελομακάρονα βάζοντάς τα λίγα -λίγα (τρία-τἐσσερα τη φορά) στο ζεστό σιρόπι αφού κρυώσουν καλά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.
  • Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά.

[/checklist]

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα της ζαχαρίνη μπορεί να αυξηθεί ή και να μειωθεί ανάλογα με το πόσο γλυκά θέλουμε τα μελομακάρονα. Οι συγκεκριμένες ποσότητες μας δίνουν ένα αποτέλεσμα με όχι πολύ γλυκά μελομακάρονα.

Πηγή: sintagespareas.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here