Η μηλόπιτα της υγείας

Μια πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη μηλόπιτα, και πολύ υγιεινή!Μια πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη μηλόπιτα, και πολύ υγιεινή!

Υλικά:

100 γρ. καστανή ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη light, σε θερμοκρασία δωματίου
χυμό από μισό μεγάλο πορτοκάλι
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κ.σ. κανέλα
2 αυγά
3 μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι

Εκτέλεση:

[checklist]

  • Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα μήλα και την μαρμελάδα, σε δυνατό μίξερ. Αν δεν έχετε, ανακατέψτε τα καλά με το χέρι. Η ζύμη βγαίνει πολύ σφιχτή.
  • Επενδύετε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι 22*22 εκ. και στρώνετε από πάνω την ζύμη με την βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Κατόπιν, πιέζετε κάθετα στην ζύμη τις φετούλες του μήλου, πολύ κοντά την μια στην άλλη.
  • Ψήνετε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
  • Την βγάζετε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα.
  • Αν θέλετε την πασπαλίζετε με λίγη επιπλέον κανέλα.

[/checklist]

Πηγή: sintagespareas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here