Κοτόπουλο με μοτσαρέλα, ντομάτα, ελιές και πέστο

Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, η οποία συνδυάζει το ασβέστιο, που περιέχει το τυρί, με τη β-καροτίνη, που έχουν οι ντομάτες, και με τις υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, που διαθέτει το κοτόπουλο. 

Υλικά για 4 μερίδες (450 θερμίδες η καθεμία)

4 στήθη κοτόπουλο

4 λεπτές φέτες μοτσαρέλα

4 κουταλιές πέστο

50 γρ. ελιές

100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες

10 γρ. φρέσκο βασιλικό

λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση

[checklist]

  • Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά,φροντίζοντας να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.
  • Απλώνετε 1 κουταλιά πέστο σε κάθε στήθος.
  • Tοποθετείτε από πάνω 1 φέτα μοτσαρέλα, τιςντομάτες και τις ελιές.
  • Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου.
  • Aλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

[/checklist]

Διατροφικά στοιχεία

Ασβέστιο, προβιταμίνη Β, β-καροτίνη, πρωτεΐνες

Φωτογραφία: reinidays.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here