Το Sugarfree.gr για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, περίπου 280.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ 1.500.000 από αυτούς είναι Έλληνες. Επιπλέον, ειδικά για την Ελλάδα, περίπου 600.000 άνθρωποι, δε γνωρίζουν ότι πάσχουν από την ασθένεια αυτή και κάθε μέρα προσβάλλονται πάνω από 200 παιδιά παγκοσμίως.

Ένας από τους λόγους που έχει οδηγήσει στον μεγάλο αυτό αριθμό διαβητικών είναι η ανεπαρκής ενημέρωση που υπάρχει, κυρίως στη χώρα μας, για τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν το σακχαρώδη διαβήτη καθημερινά στη ζωή τους, συχνά σιωπηλά.

Το Sugarfree είναι ένα ελληνικό portal, το οποίο προσφέρει στους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και όχι μόνο, τις πληροφορίες και την ενημέρωση που χρειάζονται γύρω από το θέμα αυτό, καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους, για να μοιράζονται τις καθημερινές τους εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους.

Επιπλέον το Sugarfree προσφέρει λύσεις σε μικρά καθημερινά προβλήματα με ειδικά προγράμματα διατροφής και εξάσκησης, λεξικό ανεύρεσης ιατρικών όρων, καθώς και συμβουλές για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Ελπίδα του Sugarfree είναι να υπάρξει και στην Ελλάδα επαρκής ενημέρωση γύρω από το θέμα του σακχαρώδη διαβήτη και τις επιστημονικές εξελίξεις που το αφορούν, αλλά και να πάψει να θεωρείται αυτό πρόβλημα, ιδιαιτερότητα ή αντικείμενο διάκρισης.